Häähumu.fi

Kosinnan suunnittelu

Mietitkö suhteenne viemistä seuraavalle tasolle ja haluaisit kosia kumppaniasi. Alle on koottu vinkkejä mitä tulisi tehdä ennen tuon suuren kysymyksen esittämistä.

Varmista, että olette samalla sivulla – se voi vaikuttaa itsestäänselvältä, mutta on tärkeää varmistaa, että te molemmat olette samaa mieltä naimisiinmenosta. Juttele kumppanisi kanssa tulevaisuudesta. Kerro, että jonain päivänä haluaisit naimisiin ja kysy näkeekö toinen samoin. Mikäli tällainen keskustelu tuntuu mielestäsi jo kosinnalta, valitse keskustelun ajankohdaksi hetki, jolloin joku tuttu on kihlautunut – siitä saa sopivan aasinsillan aiheeseen.

Juttele puolisosi vanhempien kanssa. Käden pyytäminen voi vaikuttaa vanhanaikaiselta, mutta tulevat appivanhemmat olisivat siitä taatusti otettuja – varsinkin jos kumppanisi on yhtään vihjannut siihen suuntaan, että ele olisi hänelle tai hänen vanhemmilleen todella merkityksellinen.

Sormuksen voi hankkia etukäteen, mutta yhtälailla sen voi valita yhdessä kosinnan jälkeenkin. Mikäli epäröit kumppanisi makua, kannattaa sormuksen hankinta tehdä yhdessä, jotta sormus on taatusti mieleinen. Mikäli haluat kosia sormuksen kanssa, tee taustatyötä kumppanisi sormusmaun selvittämiseksi – ota kuvia koruista joita hän usein käyttää tai kysy hänen läheisen ystävän mielipidettä. Sormuksen koon selvittämiseksi voit mitata hänen usein käyttämänsä sormuksen sekä painaa mieleen missä sormessa hän sitä pitää – kultasepän kanssa saatte osviittaa oikeasta sormuskoosta. Sormuksen voi usein jälkikäteen muokata sopivan kokoiseksi, ainakin pienet muutokset onnistuu. Etukäteen ostettu sormus kannattaa kuitenkin kaiverruttaa vasta jälkikäteen, jolloin se on vielä mahdollista vaihtaa mieleisempään malliin tai kokoon.

Kosinnan tulee olla kosittavan näköinen. Mieti mikä olisi kumppanillesi kaikista mukavin tapa – rakastaisiko hän elokuvamaista, kliseiden täyttämää, suureellista rakkaudentunnustusta vai intiimiä kysymystä kahden kesken vai yllätystä perheen ja ystävien edessä. Kosintaan voi panostaa, vaikka sen tekisikin kahden kesken kotona – olohuone täyteen kynttilöitä tai romanttinen koti-illallinen.

Mieti mitä sanoa. Kosintahetkellä ei ole tarpeen ladella ulkoa opeteltua puhetta, mutta etukäteen on hyvä miettiä mitä haluaa sanoa. Ajatusten kirjaaminen paperille voi auttaa. Kerro puolisollesi miksi hän on niin ihana tai kerro hetkestä jolloin tiesit, että hän on se oikea. Kerro mitä ajattelet yhteiselämästänne tähän asti ja tästä eteenpäin. Kerro mitä rakastat puolisossasi ja kerro miten innoissasi olet tulevaisuuden jakamisesta hänen kanssaan. Ja toki on esitettävä myös itse kysymys, mennäänkö naimisiin.

Mieti etukäteen, miten juhlistatte kihlautumista. Taaskaan kyse ei tarvitse olla suurista juhlista, vaan jotain millä voitte kahden kesken juhlia kihloihin menoanne heti tuoreeltaan – pullo kuohuvaa odottamassa jääkaapissa tai pöytävaraus suosikkiravintolaanne.

Odota oikeaa hetkeä. Älä kiirehdi kysymystä vaan odota, että hetki tuntuu oikealta. Ja jos sinulla ei ole suuria ennakkoon varattuja suunnitelmia, voi kosinta odottaa muutaman päivänkin mikäli puoliso on stressaantunut töiden takia tai suunnitelmat eivät esimerkiksi huonon sään takia ole suunniteltuna päivänä toteutettavissa – toki kaksin sateessa sateenvarjon allakin kuulostaa ihanan romanttiselta.

Jotta kosintasuunnitelmat pysyisivät salassa, keksi uskottava tarina menoillesi tai mikäli kosintaa varten puolison pitää varata jokin tietty päivä vapaaksi omista menoistaan.

Muistamiset

Ilahduta juhlaparia kukkalähetyksellä

Yllätä ja ilahduta tuoretta kihlaparia tai hääparia kukkalähetyksellä. Kukkakimpun lisäksi vaihtoehtoina esimerkiksi suklaasydänrasia tai shampanjatryffelirasia kukkakoristein.