Vieraslahjat – pitääkö sellaisetkin olla?

Ja vastaus kuuluu: ei tietenkään PIDÄ, mutta mikäli itsellä on hyvä lahjaidea ja se budjettiin mahtuu, onhan vieraita kiva kiittää häihin saapumisesta. Vieraat juhlan kuitenkin tekevät. 

Perinteisesti vieraslahjaksi annetaan makeisia. Tyylikäs valinta olisi esimerkiksi laadukas suklaakonvehti kauniiseen rasiaan pakattuna. Nämä rasiat voisi olla valmiiksi jaettuina jokaisen istumapaikalle. Muita vaihtoehtoja hääkarkeiksi voisi olla sydämen muotoiset konvehdit tai tikkarit. Hääkarkkeihin voi vanhan perinteen mukaisesti liittää värssyjä rakkaudesta. Mikäli hääjuhlaan on suunniteltu karkkibuffet, se korvannee tällaiset hääkarkit.

Lahjana voi toki olla jotain muutakin – esimerkiksi yksi hauska vaihtoehto istumapaikan nimikylteille on nimikoidut juomalasit, jotka vieraat sitten saavat ottaa mukaansa. Tämä on myös ekologinen vaihtoehto illan baaria tai boolia ajatellen – jokainen voisi hakea nimikkolasiinsa juotavaa, eikä kertakäyttömukeja tarvitsisi lainkaan. Ja oma lasi löytyisi näppärästi vaikka istumapaikat illan aikana vaihtuisivat!

Muistamiset

Ilahduta juhlaparia kukkalähetyksellä

Yllätä ja ilahduta tuoretta kihlaparia tai hääparia kukkalähetyksellä. Kukkakimpun lisäksi vaihtoehtoina esimerkiksi suklaasydänrasia tai shampanjatryffelirasia kukkakoristein.

Hääjuhla

Kyltit täydentävät juhlapaikan koristelua

Erilaisilla kylteillä voi täydentää hauskasti hääjuhlapaikan koristelua ja tunnelmaa. Myös hääjuhlan teema voi näkyä kylttien värityksessä, materiaaleissa ja tyylissä. Nuolimaisten kylttien sijaan voi leikkiä myös

Mökkiviikonloppu polttariporukalla
Polttarit

Mökkiviikonloppu polttariporukalla

Polttarit ovat yksi keskeisimpiä häihin liittyviä asioita. Niistä puhutaan ja niitä muistellaan pitkään. Vaikka itse hääjuhla onkin lähtökohtaisesti se tärkein juttu, on tällä morsiamen ja