Mikäli juhlapaikalle saa viedä itse tarjottavat alkoholit, perinteisemmän boolimaljan sijaan juhlapaikalla voisi toimia baari: muutamat drinkkivaihtoehdot oluen ja siiderin sekä viinien lisäksi. Drinkkien nimet voisivat olla häiden teemaan sopivia. Baarimestariksi voisi kysyä pitopalvelulta tarjoilijaa ellei omasta kaveripiiristä löydy tehtävään innokkaita. Baarin ei tarvitse olla koko aikaa auki, vaan ruokailun aikana riittää tarjottavat ruokajuomat ja baari voisi aeuta vasta myöhemmin, esimerkiksi häätanssin jälkeen.
Baariin varataan tarjoiltavien juomien lisäksi jääpaloja, pillejä, lautasliinoja, hedelmäviipaleita drinkkeihin sekä tietenkin laseja tai mukeja. Myös oluet ja siiderit tarjoillaan tyylikkäämmin laseista. Muista varata baariin myös alkoholittomia juomavaihtoehtoja!
Jos kuitenkin booli
Booliohje
9 l, vahvuus n. 6-7 %
1 litra väkevää alkoholia (40%)
1 litra likööriä tai viiniä (12-20%)
2 litraa mehua
3 litraa limonadia
2 litraa kivennäisvettä
Boolia ja muuta juomaa häissä kuluu muiden tarjottavien määrästä, juomien vahvuudesta, juhlien ajankohdasta ja kestosta riippuen puolesta litrasta litraan vierasta kohti aiemmin mainittujen lisäksi.
Juomien menekki ja annoskoot
Tervetuliais-/ onnittelumaljoihin kannattaa varata 1 lasillinen häävierasta kohti (n. 1,2 dl alkoholitonta juomaa, kuohuviiniä tai samppanjaa).
Alkupaloille varataan 1 (-2) lasillista juomaa á 12 cl
Pääruoalle 2 (-3) lasillista juomaa á 12 cl
Jos ruoalla tarjotaan vain yhtä viiniä, sitä kannattaa varata 3 lasillista per häävieras á 12 cl
Mikäli ruokajuomana on olutta, sitä kannattaa varata 1-2 pullollista per häävieras
Jälkiruoan tai kahvin kanssa tarjotaan yleensä 1 annos likööriä, konjakkia, Calvadosta, punssia tai muuta jälkiruokaviiniä. Väkeviä juomia tarjoillaan 4 cl, liköörejä 8 cl.