Häähumu.fi

Musiikki

Musiikki on olennainen osa niin vihkimistä kuin hääjuhlaakin. Esimerkiksi kirkollisen vihkimisen kaavaan kuuluu musiikki: häämarssit sekä ainakin yksi musiikkiesitys tai virsi.

Juhlapaikalla ruokailun ja kahvittelun lomassa soiva taustamusiikki on todella tunnelmallista. Se voi olla joko elävää instrumentaalimusiikkia tai koneelta soitettua. Juhlapaikan äänentoistoon ja musiikin voimakkuuteen kannattaa kiinnittää huomiota, että musiikki ylipäätään kuuluu ja toisaalta, että musiikki soisi taustalla, eikä häiritse keskustelua ja ohjelmanumeroita. Niin kaunista kuin elävä musiikki onkin, voi se taustamusiikkina olla ongelmallinen, sillä sen aikana moni ei uskalla keskustella, koska esiintyjän päälle puhuminen koetaan epäkohteliaana.

Mikäli hääjuhlaan on tilattu bändi, soittaa se usein kolme noin 45 minuutin mittaista settiä. Ensimmäinen setti on yleensä perinteisempää tanssimusiikkia ja kaksi jälkimmäistä menevämpää. Usein bändi voi opetella häätanssiksi suunnitellun kappaleen, mutta toki tästä on hyvissä ajoin keskusteltava, jotta bändille jää harjoitteluaikaa. Bändille voi esittää häätanssin lisäksi muitakin kappaletoiveita, usein heillä on niin laaja ohjelmisto, että sieltä löytyy valinnanvaraa.

Bändille varataan juhlapaikalta paikka, jota he voivat käyttää taukotilanaan ja kohteliasta on varata bändin jäsenillekin ruokaa ja juomaa. Bändillä voi olla itselläänkin toiveita esiintymiseen liittyen ja voipa bändi tiedustella hääparilta etukäteen toiveita jopa pukeutumisensa suhteenkin!

Bändiä varatessa kannattaa myös tiedustella milloin he hoitavat tavaroidensa roudauksen – toiset tekevät sen tunti ennen keikkaa ja toiset taas voivat tuoda tavaransa hyvissä ajoin ennen hääjuhlan alkua.