Häähumu.fi

Valokuvaus

Yhdestä elämän tärkeimmästä päivästä haluaa tietysti ihania muistoja. Perinteisten studiokuvien sijaan dokumentaarinen valokuvaus on todella suosittua, sillä silloin valokuvaaja on paikalla ikuistamassa vihkimisen, kuvaamassa potretit sekä hääjuhlan ohjelmanumerot. Useat valokuvaajat tarjoavat valmiita kuvauspaketteja joiden hinta riippuu siitä, kuinka moneksi tunniksi valokuvaaja halutaan. Kuvaukseen voi sisällyttää aamun valmistautumista, kampauksen tekemistä ja morsiuspuvun pukemisesta – näistä saa upeita ja aitoja kuvia. Ja häätanssi on yleensä viimeisimpiä ohjelmanumeroita, joita kuvaaja on ikuistamassa.

Valokuvaajalle on syytä koota listaa mistä hetkistä erityisesti haluatte kuvia.

Potrettikuvat voi ottaa ennen tai jälkeen vihkimisen, miten aikataulu antaa parhaiten myöten. Potrettikuvia ottaessa ei saisi olla kiire, sillä se näkyy helposti kuvissa. Potrettien ottamiseen varataan yleensä 1-2 tuntia. Mikäli nämä kuvataan vihkimisen jälkeen, tunnin mittainen kuvaustuokio alkaa olla maksimi, etteivät vieraat joudu juhlapaikalla odottamaan turhan pitkään. Mikäli potretit kuvataan ennen vihkimistä, vieraille ei aiheudu odottelua, jolloin aikaa kuvaamiseen voi varata enemmän. Jos kuvat otetaan ennen vihkimistä, on muistettava ottaa vihkisormus mukaan kuvaukseen!

häävalokuvaaja dokumentaarinen valokuvaus potretit

Ulkona otettavien potrettien ottamisen ajankohtaa suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon valo – mikäli vihkiminen on syksyllä tai talvella myöhään iltapäivästä, voinee olla järkevämpi kuvata potretit ennen vihkimistä.

Miljöökuvaukseen kannattaa ottaa mukaan valkoinen lakana, jotta morsian voi istua puiston penkillä ilman, että hääpuku likaantuu.

Mikäli hääpari haluaa nähdä toisensa vasta alttarilla, kuvien ottaminen ennen vihkimistä ei luonnollisestikaan onnistu. Riippuu toivotusta kuvauspaikasta suhteessa kirkon ja juhlapaikan sijaintiin, voiko ja ehtiikö kuvat ottaa vihkimisen jälkeen ennen juhlapaikalle siirtymistä. Kuvia voi ottaa myös muutamassa eri vaiheessa, esimerkiksi ruuan jälkeen voi kuvia ottaa juhlatilassa tai sen ympäristössä. Hääparin ja häävieraidenkin kuvaaminen voi olla myös yksi ohjelmanumero.

Ennen vihkimistä on mahdollista toteuttaa myös First Look -kuvaus, jossa ikuistetaan hetki, kun hääpari näkee toisensa ensimmäistä kertaa hääpäivänä.

Vihkimisen ja joidenkin ohjelmanumeroiden tallentaminen videokameralla on taatusti myös harkitsemisen arvoista – esimerkiksi puheita olisi ihana kuunnella uudestaankin! Näistä saa koostettua sopivan mittaisen nauhoitteen, jota katsella vaikka aina tulevina häävuosipäivinä ja näin palata uudestaan hääpäivän tunnelmiin.

Valokuvaajalle varataan istumapaikka juhlatilaan ja useamman tunnin työskentelystä on tarpeen myös tarjota hänelle ruoka – toki näistä asioista on hyvä sopia/ ilmoittaa myös etukäteen.