Häähumu.fi

Vieraslista

Jos kosinta on ensimmäinen asia joista hääjärjestelyt lähtevät liikkeelle, hyvänä kakkosena tulee alustavan vieraslistan suunnittelu. Vieraiden lukumäärä tulee vaikuttamaan siihen, minkä kokoisen juhlapaikan tarvitsette – lisäksi on hyvä miettiä suuntaviivoja siihen, halutaanko juhliin kutsua lapsia, sillä heille tulee myös järjestää ohjelmaa ja mahdollinen leikkinurkkaus juhlapaikalle.

Mikäli taas hääparilla on jo tiedossa juhlapaikka jonka ehdottomasti haluavat, tulee vieraiden lukumäärää miettiä sen mukaan, miten tilaan mahtuu. Liikaa pöytiä ja ihmisiä ei ole mielekästä ahtaa pieneksi jäävään tilaan varsinkin, jos tilassa tulisi olla lattiatilaa myös ohjelmanumeroille ja häätanssille.

Vieraslistan tekeminen voi olla haastavaakin, mikäli hääparin vanhemmilla tai kavereilla on voimakkaita mielipiteitä siitä, keitä juhliin tulee kutsua. Hääparin on syytä muistaa, jälleen kerran, että nämä ovat TEIDÄN juhlanne ja hääpari tekee päätökset. Kutsukaa juhliinne teille tärkeät ihmiset – ihmiset, joiden aidosti haluatte olevan läsnä juhlimassa rakkauttanne. Mikäli joistain henkilöistä tulee olo, että teille on yhdentekevää pääsevätkö he paikalle, lienee parasta jättää tällaiset henkilöt kutsumatta.