Häähumu.fi

Saattaja

Perinteisesti morsiamen isä saattaa tyttärensä alttarille, mutta saattajana voi toimia kuka tahansa morsiusparille läheinen ja tärkeä henkilö. Ihana ajatus on kulkea alttarille vaikkapa käsi kädessä kummilapsensa kanssa.

Myös molemmat morsiamen vanhemmat voisivat saattaa tyttärensä alttarille tai mikäli äiti on morsiamelle läheisempi, tai ainoa vanhempi, mikään ei estä äitiä toimimasta saattajana. Isäpuolen pyytäminen saattajaksi taas on luontevaa, mikäli hän on ollut morsiamelle kuin oma isä. Jos isäpuolen lisäksi toivoo myös biologisen isänsä mukaan, voisihan sekä isä että isäpuoli toimia saattajina. Toki, mikäli heidän välinsä eivät ole hyvät, kannattaa molempien kanssa keskustella järjestelystä ja kertoa, miten tärkeää sinulle olisi että he molemmat saattaisivat sinut. Myös muu läheinen voi toimia saattajana – veli, sisko, serkku, setä, paras ystävä jne.

Vaihtoehtona on toki myös kävellä alttarille yksin tai mikäli vihkipaikka sen mahdollistaa, vaikka rakkaan lemmikkinsä kanssa!

Vihkimistilaisuuteen liittyvää
Vihkiminen

Omat valat osaksi vihkimistä

Omien valojen lukeminen vihkitilaisuudessa olisi taatusti koskettava ja hanat aukaiseva hetki, mutta mitä valassa voisi sanoa, miten sen aloittaa ja toisaalta miten kaiken sanottavan saa mahtumaan muutamaan lauseeseen.