Häähumu.fi

Polttareiden järjestäminen

Polttareiden järjestämisen päävastuu on kaasolla ja bestmanilla, mutta koko polttariporukka kannattaa ottaa suunnitteluun ja ideointiin mukaan alusta saakka. Päivän tai viikonlopun ohjelmaa suunniteltaessa pääasia on, että aktiviteetit ja ohjelmanumerot on suunniteltu polttarisankaria ajatellen. Polttareiden ideana ei ole polttarisankarin nolaaminen, vaan mukava tekeminen ja yhdessäolo.

Vaikka polttareiden tulee olla yllätys polttarisankarille, täytyy morsiamelta ja sulhasesta tiedustella mitä he toivovat omilta polttareiltaan ja toisaalta mitä ehdottomasti eivät.

Myös listaa polttareihin kutsuttavista ystävistä yhteystietoineen kannattaa pyytää hyvissä ajoin ja perustaa polttariryhmä Facebookiin tai WhatsAppiin yhteydenpidon helpottamiseksi.

Alkuun haarukoidaan polttareille sopivaa ajankohtaa – ne kannattaa pitää viimeistään viikkoa ennen häitä, mutta mahdollisuuksien mukaan jo aiemmin. Mitä aikaisemmin polttarit ovat, sitä suurempi yllätys se polttarisankarille on! Kun on löydetty päivä tai viikonloppu, joka suurimmalle osalle polttarivieraista sopii, lyödään päivä lukkoon ja ilmoitetaan se polttarisankarin tulevalle aviopuolisolle, jotta hän voi auttaa pitämään päivän vapaana, että myös juhlakalu saadaan paikalle!

Seuraavaksi tulee suunnitella budjetti, sillä se määrittää aktiviteetit, ruokailut, mahdollisen majoittumisen yms. Lisäksi on hyvä sopia polttarivieraiden kanssa siitä, mitä sovittu budjetti pitää sisällään – ainakin sovitut aktiviteetit ja muun tekemisen, mahdollisen yöpymisen sekä polttarisankarin ruuat ja juomat. Mahdutetaanko budjettiin myös polttariporukan ruokailut juomineen vai kustantaako jokainen ne itse?

Myös siitä tulee polttarivieraiden kanssa yhdessä päättää, missä polttarit järjestetään – juhlakalun kotikaupungissa vai esimerkiksi opiskelupaikkakunnalla, laivalla, ulkomailla (esimerkiksi Baltiassa)? Kun paikka on päätetty, mietitään aktiviteetit ja muu ohjelma. Mitä tehdään yhdessä koko polttariporukalla ja olisiko joku aktiviteetti sellainen, johon vain polttarisankari osallistuu.

Päivälle suunnitellaan aikataulu aktiviteettien ja muiden ohjelmanumeroiden ympärille sekä mietitään polttareiden kokonaiskestoa – koko viikonloppu, yön yli vai yksi ilta. Liian tiukkaa päivän aikataulusta ei kannata tehdä, mutta toisaalta liian pitkät odottelutkaan eivät ole kivoja.

Myös se tulee suunnitella, miten polttarisankari yllätetään – sopiiko joku treffit hänen kanssaan vai tekeekö polttariporukka yllätyshyökkäyksen juhlakalun kotiin. Myös tarvittavien tavaroiden pakkaaminen tulee suunnitella, voiko polttarisankari tehdä sen itse vai tulisiko tulevan puolison tehdä se hänen puolestaan salaa etukäteen.

Mökkiviikonloppu polttariporukalla
Polttarit

Mökkiviikonloppu polttariporukalla

Polttarit ovat yksi keskeisimpiä häihin liittyviä asioita. Niistä puhutaan ja niitä muistellaan pitkään. Vaikka itse hääjuhla onkin lähtökohtaisesti se tärkein juttu, on tällä morsiamen ja