Häähumu.fi

Seremoniamestari

Tiedottaminen on häävieraiden kannalta kaiken a ja o. Seremoniamestariksi voidaan nimetä kuka tahansa, esimerkiksi bestman tai kaaso. Painettu suuntaa antava ohjelma esimerkiksi pöydissä on myös hyvä olla olemassa, mutta se ei korvaa seremoniamestaria.

Vihkimisen jälkeen, hääparin lähdettyä, seremoniamestari ilmoittaa, että nyt siirrytään juhlapaikalle ja kertoo missä se sijaitsee ja miten sinne pääsee. Jos juhlapaikalle on järjestetty yhteiskuljetus, seremoniamestari ilmoittaa missä kyyti odottaa.

Mikäli hääpari menee vihkimisen jälkeen kuvattavaksi, myös tästä ilmoitetaan häävieraille (= vierailla ei ole hengenhätää juhlapaikalle siirtymisessä, kun hääparikin tulee sinne vasta tunnin päästä). Odottelu ei ole vieraan juhlatunnelman kannalta huono asia, kunhan kerrotaan mitä odotetaan ja suunnilleen kuinka kauan.

Juhlapaikalle saapumisen jälkeen seremoniamestari kertoo missä hääparia odotellaan, mitä tehdään kun hääpari saapuu (odotellaanko juhlapaikan ulkopuolella, tehdäänkö kunniakuja, mennäänkö jo pöytiin), neuvoo mistä pöytäkartta löytyy, ilmoittaa mistä löytyy juhlapaikan wc-tilat, tupakointipaikka ym. Kun hääpari on saapumaisillaan juhlapaikalle, tästä ilmoitetaan juhlaväelle, jotta kaikki tietää mennä vastaanottamaan hääparia.