Häähumu.fi

Juhlatilat

Juhlatilan pitää olla hääjuhlan tyyliin ja vierasmäärään sopiva. Juhlatilat on mitoitettu tietylle määrälle ihmisiä, mikä tarkoittaa sitä, että tilan lisäksi, saniteettitiloja ja huonekaluja on käytössä ilmoitetulle henkilömäärälle. Kannattaa myös varmistaa, että juhlatilan lattiapinta-ala riittää tanssimiselle mikäli juhlassa on tarkoitus tanssia, ja huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, löytyykö bändille ja seurustelulle tilaa ilman, että pöytiä joudutaan siirtelemään.Tyypillisimpiä juhlapaikkoja lienevät vuokrattavat tilat, joihin hoidetaan itse somistus ja tarjoilut ruokineen ja juomineen. Toki hääjuhlan voi järjestää myös ravintolassa, jonka puolesta hoidetaan ruuat ja juomat, mahdollisesti koristelukin.

Juhlapaikkaa valittaessa erityistä huomiota kannattaa kiinnittää myös keittiötiloihin – keittiövarustuksen tulee olla riittävä. Joihinkin paikkoihin ei kuulu astioita lainkaan ja joissain tiloissa ei voi valmistaa tai lämmittää ruokaa tai pestä koneella astioita. Joskus taas kylmäsäilytystilaa ei ole tarpeeksi.

On hyvä myös huomioida millainen pysäköintimahdollisuus juhlatilan yhteydessä on ja milloin tilaa pääsee somistamaan ja milloin koristeet tulee purkaa pois.