Häähumu.fi

Ohjelmaideoita

Alle on kasattu ohjelmaideoita hääjuhlaan. Hääleikkejä löytyy täältä.

– Vieraskirja, jonka voi toteuttaa monella eri tavalla:
– häävieraat kuvataan vieraskirjaa varten ja kuvat tulostetaan samantien esim. polaroid -kameralla tai valokuvatulostimella. Häävieraat kirjoittavat sitten tervehdyksensä hääparille joko polaroidkuvan alareunaan tai vieraskirjaan, johon oma kuva liimataan. Tyylikkäitä kuvia saa, mikäli taustaan on panostettu ja hauskat ja rennot kuvat taas saa photo boothilla, johon varataan hauskaa kuvausrekvisiittaa. Myös taulun kehysten kanssa poseeraaminen on kiva yksityiskohta.
– vieraille on varattu kynttilät, joihin on narulla kääritty lappu. Lappuun kirjoitetaan terveiset hääparille. Kynttilät kerätään yhteen suureen koriin ja kun hääpari sitten sytyttää kotonaan näitä kynttilöitä, saavat he lukea aina uudet terveiset.
– vieraskirjapuu: paperille piirrettyyn puunrunkoon painetaan vihreällä leimavärillä (voi olla muutamaakin eri vihreän sävyä) jokaisen vieraan sormenjälki. Nimet voi laittaa joko puun alle tai sormenjälkensä viereen. (Varaa myös kosteuspyyhkeitä, jotta vieraat saavat leimavärin pyyhittyä pois!)

– Vieraiden esittely

– Tietovisa hääparista – hyvä keskustelun avaaja ja aina oppii jotain uutta tutusta pariskunnasta! Tietovisa toteutetaan joko hääparille itselleen tuttu juttu -tyyliin tai häävieraille esimerkiksi pöytäkunnittain.

– hääbingo

– salatehtävät: osalle vieraista jaetaan salatehtävät, jotka näiden tulee suorittaa juhlan aikana. Tehtävät voidaan jakaa esimerkiksi istumapaikoille kirjekuoressa (kuoren päälle hyvä laittaa näkyviin: Maija Meikäläinen, henkilökohtainen, avaa heti mutta huomaamattomasti). Tehtävät voivat olla esimerkiksi: naura kovaan ääneen vääriin aikoihin, huuda skool aina kun kohotetaan maljaa, mene jonkun toisen paikalle ruokailemaan, varasta sulhasen toinen kenkä, konttaa pöydän alta, esittele itsesi kolme kertaa samalle henkilölle, lainaa naispuolisen vieraan korua (ei saa olla oman vaimon), arvostele hääviinejä, vie sukkanauha jne. Lisäksi kuoreen kirjataan ohjeet, mistä ohjelmassa on kyse ja että salatehtävää ei tule paljastaa muille (ainakaan etukäteen). Loppuillasta kaikille paljastetaan, että osalla on ollut salatehtäviä ja nämä henkilöt voidaan kutsua lavalle kertomaan kunkin tehtävä. Huomioi tehtäviä jaettaessa häävieraan persoona, ettei kenenkään juhla mene täysin piloille tehtävän suorittamista jännittäessä. Ja joka tapauksessa on hyvä korostaa, että tehtävän suorittaminen on täysin vapaaehtoista.
– salatehtävät voi suorittaa myös siten, että niistä kerrotaan etukäteen häävieraille – tämä madaltaa kynnystä osallistua niihin ja tällöin tehtäviä voi jakaa kaikille!

– (morsiamen) vanhasta sukunimestä luopuminen:
– ilmapallon mukana taivaalle, mukaan voi halutessaan liittää myös lapun, jossa pyytää ilmoittamaan, mistä pallo löytyi (mukaan hääparin yhteystiedot!)
– polttaminen savuna ilmaan – juhlapaikan takassa, nuotiossa tms.
– pullopostissa/ kaarnalaivan matkassa vesille – kaarnalaivan mukaan lappu, johon nimi kirjoitettu tai kaiverrettu veneeseen/purjeeseen, hääväki rannalle katsomaan, kuinka morsian laskee veneen vesille, taustalla kvartetti laulamassa herkkää kappaletta…
– kivessä veteen – kiveen kirjotetaan nimi, heitetään veteen
– palautus (morsiamen) isälle – puhe, jossa kiitetään isää nimen lainasta, kortille kirjoitetaan tyttönimi, joka luovutetaan isälle “Nimi on niin rakas, etten sitä raaski heittää pois. Otatko isä sinä tämän takaisin kun itse en sitä enää tarvitse ja säilytä se muistona tästä päivästä.”

– puheet

– musiikkiesitykset

– yhteiskuvan ottaminen hääparista ja vieraista – toki myös pienempien kokoonpanojen kuvaaminen: morsian ja kaaso, sulhanen ja bestman, morsian ja vanhempansa, sulhanen ja vanhempansa jne.

– kertakäyttökamerat ja kuvaustehtävät: pöytiin jaetaan koosta riippuen 1-2 kertakäyttökameraa ja etukäteen laadittu lista kuvauskohteista, esimerkiksi pöydän nuorin vieras, pöydän kauimpaa saapunut vieras, pöydän etevin kalamies, pöytäseurueen suosikkiruoka jne. Listaan merkataan mitkä kuvat pöytäseurue on ottanut ja juhlan loppupuolella tarkistetaan tilanne ja innokkaimman kuvausporukan voi halutessaan palkita.

– hääkakun leikkaaminen: perinteinen ja odotettu ohjelmanumero häissä. Hääpari leikkaa yhdessä monikerroksisen kakun ylimmästä kerroksesta samalla kakkulapiolla palan. Leikkaamiseen liittyvä perinne on kilpailla siitä, kumpi hääparista ehtii ensimmäisenä polkaista jalalla lattiaa kun kakkulapio osuu palaa leikatessa tarjoilulautaseen, ensimmäisenä polkaissut kun saa määrätä perheessä kaapin paikan!

– häätanssi, vanhempainvalssi ja näiden jälkeen koko hääväki tanssimaan: kunnon bilemeiningin saa aikaan diskovaloilla sekä jakamalla häävieraille kaikenlaista rekvisiittaa: peruukkeja, puuhkia, aurinkolaseja yms. 

– morsiuskimpun ja sukkanauhan heittäminen:
– naimattomat naiset pyydetään esimerkiksi tanssilattialle ja morsian heihin selin, heittää olkansa yli joko morsiuskimppunsa tai erillisen heittokimpun ja se, kuka kimpun saa napattua, pääsee seuraavaksi naimisiin! Monia eri versioita: naiset ringissä, morsian ringin keskellä silmät sidottuina, piiri pyörii ympäri musiikin soidessa ja kun musiikki loppuu, piiri pysähtyy ja morsian vie kimpun jollekin piirissä. Hauska idea olisi myös heittää kimppu kukkia siten, että kimppu hajoaa heitettäessä ja kukkia riittäisi kaikille! Tai viedä kimppu häävieraalle, jonka tietää menevän seuraavana naimisiin tai on ollut kauiten naimisissa.
– Sukkanauhan heitossa sulhanen ensin ottaa sukkanauhan morsiamelta ilman käsiä (=hampaillaan) ja sitten heittää poikamiehille, jotka yrittävät sen napata.

– ilotulitus/ tulishow

– taikuri/ stand up/ näytelmä/ showbaarimikot