Häähumu.fi

Pitopalvelu

Pitopalvelun rooli häiden onnistumisessa on todella suuri ja sen vuoksi ei ole ollenkaan yhdentekevää kuka hääpäivällisen valmistaa. Ruoan maittavuus on toki suuressa roolissa, mutta myös tarjoilijoiden ammattitaidolla on suuri merkitys juhlan sujuvuudessa. Pitopalvelulle tulee kertoa kaikki toiveensa juhlan suhteen, jotta osaavat toimia sen mukaan. Menun tulee olla muokattavissa toivotunlaiseksi.

Häissä tarjoillaan tyypillisesti alku-, pää- ja jälkiruoka. Pöytiin tarjoilu luo osaltaan juhliin tyylikkyyttä, mutta se vaatii pitopalvelulta enemmän henkilökuntaa. Buffet-pöydän etuna on, että kukin saa valita tarjolla olevista vaihtoehdoista mieleisensä ja saa ottaa haluamansa määrän.

Ammattitaitoinen pitopalvelu osaa mitoittaa tarjottavat siten, ettei ruoka ainakaan pääse loppumaan kesken. Pitopalvelun kanssa voi sopia, että yöpalaksi tarjotaan ruokailun ylijäämät ja mikäli katsotaan tarpeelliseksi, siihen lisäksi pientä suolapalaa.

Pitopalvelun kanssa on syytä myös sopia:
– onko viinipullot pöydissä vai kierteleekö tarjoilijat kaatamassa
– aikataulusta: vihkimisen ajankohta, vieraiden juhlapaikalle saapuminen, alkumalja, alkuruoka jne. monelta catering saapuu juhlapaikalle
– hoitaako catering koristelun/ laittaako pöytäliinat yms.
– hoitaako catering siivoamisen/ ylimääräisen ruoan/ tyhjät pullot/ likaiset astiat
– saako cateringin kautta kangaslautasliinat, pöytäliinat, astiat, lasit (ml. viini- ja skumppalasit), aterimet
– onko juhlatila cateringille ennestään tuttu, onko tilassa ns. viimeistelykeittiö vai voiko ruoan valmistaa alusta saakka siellä