Häähumu.fi

Häiden jälkeen

Vieraita ja avustajia kiitetään häiden jälkeen mukanaolosta suurena päivänänne. Vieraille lähetetään kiitoskortit ja kaasolle ja bestmanille ja mahdollisesti muille avustajille, esimerkiksi seremoniamestarille ja autonkuljettajalle on tapana antaa lahjat kiitokseksi heidän panoksestaan häidenne eteen.

Valokuvaaja toimittaa vedokset, joista hääpari saa valita pakettiin kuuluvan määrän kuvia, jotka valokuvaaja yleensä vielä muokkaa. Kun valinnat on tehty ja kuvat toimitettu, valitaan niistä parhaat otokset joista teetetään kiitoskortit sekä itselle muistoksi kuvasuurennos tai taulu. Valokuvista kannattaa koota myös valokuvakirja, jota vähintään aina häiden vuosipäivänä katsellaan. Samoin hääparin vanhemmat ja isovanhemmat olisivat taatusti otettuja tällaisesta valokuvakirjasta – loistava joululahjaidea häitä seuraavaan jouluun!

Morsiuskimpusta saa upean muiston, kun sen kuivattaa ja laittaa vitriinimäiseen, syvään kehykseen. Tällaisen taulun voi teettääkin. Ja miksei tauluun tallettaisi muitakin häämuistoja, kuten esimerkiksi hiuskoristetta, hääkutsua ja kuvaa hääparista.

Hääpuku olisi hyvä pesettää pian häiden jälkeen, ettei lika ehdi pinttyä. Pitkä häämekko kerää aina likaa helmaan, vaikka puku päällisin puolin näyttäisikin puhtaalta. Sitten pitäisi keksiä mitä morsiuspuvun kanssa tekee – raaskiiko sen myydä eteenpäin vai saako sen muokattua juhlamekoksi. Tai ehkä puvun haluaa säästää omalle tyttärelleen tai käyttää morsiuspuvun kangasta teettäessään lapselleen kastemekkoa.

shutterstock_686710840

Häiden jälkeisessä rakkauden kuplassa on ihana lähteä honeymoonille ja venyttää vielä hetki paluuta arkeen.

shutterstock_1040522392

“Hääpäivä on lyhyt, sen muisto ikuinen.”
Häävieraita kiitetään mukanaolosta ja muistamisesta.

shutterstock_1054722833

Kaasoa, bestmania ja seremoniamestaria kiitetään avusta hääpäivän järjestelyissä joko lahjoin tai vaikka illallisella.

shutterstock_1444401890

Hääpuku ja häätarvikkeet kannattaa myydä eteenpäin, jos niille ei häiden jälkeen keksi enää käyttöä.

shutterstock_607730570

Trash the dress -kuvauksessa pääsee heittäytymään upeisiin otoksiin hääpukuja säästelemättä.

shutterstock_489141979

Kulta- ja hopeahääpäivä ovat monelle tuttuja, mutta useilla muillakin häiden vuosipäivillä on omat nimityksensä.