Häähumu.fi

Kerrytä matkakassaa häälahjan muodossa

Mitä toivoa häälahjaksi, kun kaikki tarpeellinen on jo, eikä kaappeihin mahdu enempää tavaraa? Jos ei toivo mitään, vieraat tuovat kuitenkin jotain – eri sarjaa olevia kuppeja ja ei-yhtään-oman-tyylisiä koriste-esineitä. Vastaus voisi olla tällöin rahalahja esimerkiksi unelmienne häämatkan toteuttamiseksi.

Monen mielestä rahan pyytäminen on tökeröä, että se olisi ikäänkuin pääsymaksu häihin. Rahan toivominen häälahjaksi on todella yleistä ja tässäkään asiassa kaikkia ei voi miellyttää. Suurin osa vieraista varmasti ymmärtää rahalahjatoiveen ja sehän on häävieraan näkökulmasta äärettömän helppo – ei tarvitse lähteä kauppoihin kiertelemään. Vieras tuo kortin lahjapöytään hääjuhlaan tullessaan, niin ei tarvitse tulla tyhjin käsin – sekin kun on jollekin mahdotonta.

Mikäli vieras ei missään nimessä halua antaa rahaa, hän osannee kysyä hääparilta tai lähipiiriltä jonkin konkreettisemman lahjatoiveen. Ja tämä toki vieraalle sallitaan, ketään ei pakoteta rahaa lahjoittamaan. Tai lahjaa ollenkaan. Hääparille on varmasti tärkeintä, että heille tärkeät ihmiset tulevat juhlimaan heidän rakkauttaan, eikä kenellekään taatusti lähetetä hääkutsua lahjan- tai rahankiilto silmissä. Jokainen häät järjestänyt varmasti tietää, että häillä ei tienaa. Päinvastoin, kuluja syntyy usein paljon enemmän, kuin alkuun uskalsi edes ajatella.

Sen verran hienovaraisesti rahatoive kuitenkin esitetään, että kutsutekstiin sitä ei kannata sisällyttää. Häämatkatilin numeron voi ilmoittaa juhlaohjesäännössä tai omilla hääsivuilla, jossa lahjatoive on ilmoitettu.

Muistamiset

Ilahduta juhlaparia kukkalähetyksellä

Yllätä ja ilahduta tuoretta kihlaparia tai hääparia kukkalähetyksellä. Kukkakimpun lisäksi vaihtoehtoina esimerkiksi suklaasydänrasia tai shampanjatryffelirasia kukkakoristein.