Häähumu.fi

Miten pitää itsensä kasassa matkalla alttarille

Vaikka olisi miten hyvin keskittynyt ja valmistautunut, voi tunnemyrsky ottaa vallan kun lähtee kävelemään alttarille – nyt se viimeinkin tapahtuu ja kaikki sukulaiset sekä ystävät odottavat. Kaikesta hermostumisesta huolimatta tuosta taianomaisesta hetkestä haluaisi ottaa kaiken irti. Tässä muutamia vinkkejä joiden avulla voi yrittää rauhoittua ennen kuin lähtee kävelemään kohti alttaria.

Ota hetki aikaa itsellesi

Hääpäivän aamu tulee olemaan kiireinen ja täynnä kaikkea mitä pitää vielä muistaa ja varmistaa ja tehdä. Mennä kampaajalle ja meikkiin ja olla aikataulussa. Joten kun vihkiseremonia on alkamaisillaan, on viimeistään silloin aika rauhoittua. Yritä ottaa muutama minuutti itsellesi juuri ennen alttarille kävelyä. Etsi rauhallinen paikka, laita ovi kiinni, sulje silmät ja kerää itsesi. Käytä nämä muutamat minuutit keskittymiseen tai juo lasillinen kylmää vettä ja mieti kaikkia niitä syitä miksi haluat avioitua puolisosi kanssa (ei hääasioita vaan avioliittojuttuja!).

Jännittäminen on luonnollista

Älä yritä kieltää itseäsi olemasta hermostunut tai soimaa itseäsi stressaamisesta. Alttarille käveleminen jännittää kaikkia – toisia enemmän kuin toisia. Se on niin ainutlaatuinen hetki, että olisi outoa jos ei yhtään jännittäisi. Kaikki haaveet ja odotukset ja pitkät suunnittelut käyvät viimein toteen ja pian koittaa SE hetki. Sen sijaan, että yrittäisit estää jännitystä, koeta ymmärtää sitä. Mieti mikä sinua hermostuttaa – koska kaikki häävieraat katsovat, koska olet odottanut tätä hetkeä niin kauan, vai koska olet niin innoissasi menossa naimisiin ja haluat, että kaikki on täydellistä. Syinä voi hyvin olla nämä kaikki! Kun olet yksilöinyt mikä ruokkii hermostuneisuuttasi, se on paljon helpompi pitää aisoissa.

Muista syödä

Voit olla niin hermostunut hääpäiväsi aamuna, että ruokahalu on kokonaan kateissa – tällöin kannattaa olla todella varovainen kampaajalle varatun kuohuviinin kanssa! Vaikka alkoholi hetkeksi rauhoittaisikin hermoja, tämä ei pidemmän päälle ole toimiva ratkaisu. Alttarille ei halua kävellä pääkivussa (jonka jo pari lasillista kuohuvaa tyhjään mahaan voi aiheuttaa) saati humalassa (tyhjään mahaan nautittuna ei tämäkään montaa lasillista vaadi!). Vaikka tuntuu ettei mitään saa syödyksi, syö pieniä määriä pitkin aamupäivää ja pakkaa kampaajalle mukaan hedelmä- ja vihannespaloja sekä vesipullo. Ja saa skumpallakin kilistellä kunhan sen kanssa saa alas muutakin. Jännitys yhdistettynä aamupäivän syömättömyyteen ja veden juomattomuuteen ei ole hyvä yhdistelmä!

Hengittele

Nopein ja tehokkain tapa itsensä rauhoittamiseen on hengittäminen. Todella stressaantuneena hengitystään tulee usein huomaamattaan pidätettyä. Hetkeä ennen kun lähdet kävelemään kohti alttaria, vedä syvään henkeä kolmesta viiteen kertaan. Voit sulkea silmäsi hengittelyn ajaksi. Rauhoita itsesi sisäänhengityksellä ja puhalla kaikki huolet pois uloshengityksellä. Tunnet olosi samantien paremmaksi!

Muistamiset

Ilahduta juhlaparia kukkalähetyksellä

Yllätä ja ilahduta tuoretta kihlaparia tai hääparia kukkalähetyksellä. Kukkakimpun lisäksi vaihtoehtoina esimerkiksi suklaasydänrasia tai shampanjatryffelirasia kukkakoristein.