Häähumu.fi

Oletko jo suunnitellut häitä edeltävän yön ja hääaamun valmistautumiset?

Vaikka juhlapaikka olisi jo valittuna, on suunniteltava myös toinen tärkeä paikka – missä valmistautuu hääpäivään. Morsian valmistautuu yleensä kaason kanssa ja sulhanen bestmanin ja varsinkin jos hääpari haluaa nähdä toisensa vasta alttarilla, on valmistautumispaikkoja oltava kaksi. Alle on koottu vaihtoehtoja valmistautumispaikoiksi sekä niiden plussia ja miinuksia.

Kotona

Jos häät ovat kotikaupungissasi, yksi luonnollinen valinta valmistautumispaikaksi on koti. Tai vanhempien tai muiden sukulaisten koti. Vanhempien luona, mahdollisesti lapsuudenkodissa valmistautumiseen liittyy oma nostalgiansa ja tutussa ympäristössä suureen päivään voi valmistautua mukavasti ja rennosti. Mikäli meikkiä ja kampausta ei tee itse, voi meikkaajan ja kampaajan tilata kotiin.

Huomiota kannattaa kiinnittää kuitenkin siihen, onko kotona tarpeeksi tilaa kaikkien valmistautumiseen sekä siihen mihin kuntoon koti valmistautumiskiireessä jää – etenkin jos aikomuksena on tulla hääyöksi kotiin. Lisäksi kampaajan ja meikkaajan tilaaminen muualle maksaa yleensä vähän ekstraa esim. matkakulujen muodossa.

Kampaajalla

Mikäli kampaamo sijaitsee lähellä vihki- ja juhlapaikkaa, miksi ei valmistautuisi kampaajalla. Usein kampaamossa työskentelee myös meikkaaja, joten morsiamen ei tarvitse vaihtaa kuin tuolia ja koko häälook valmistuu samassa paikassa.

Kampaajan kanssa tulee kuitenkin sopia siitä, mikäli pukeutumisenkin toivotaan tapahtuvan kampaamolla – onko kampaamossa tähän tarpeeksi tilaa? Tuleeko kampaajalle muita asiakkaita samaan aikaan? Miten kuljetus kampaamolta vihkikirkolle / juhlapaikalle järjestetään?

Vaikka muuten valmistautuisikin kampaajalla, voi pukeutumiselle varata jonkin toisenkin paikan.

Hotellissa

Hotellissa hääpäivään valmistautuminen olisi ihanaa. Kun hotellin valitsee läheltä juhlapaikkaa, voisi siellä viettää häitä edeltävän yön sekä häiden jälkeisenkin. Hääaamuna hotellin runsaalle aamupalalle (ihan kuin jännitykseltään pystyisi normaalisti syömään!) ja sen jälkeen meikkaaja ja kampaaja tulee loihtimaan hääkampauksen ja -meikin huoneeseen.

Kaupungista riippuen hotelliyöpyminen ei välttämättä ole kovin halpaa ja mikäli päivään haluaa valmistautua morsian kaason ja sulhanen bestmanin kanssa, voi huoneita joutua varaamaan useammankin. Ja hotelliinkin tilattaessa kampaaja-meikkaajalle joutunee maksamaan ylimääräistä matkakustannuksista. Lisäksi on oltava äärettömän huolellinen pakatessaan häitä varten – hääaamulle ei kaipaa ylimääräistä stressiä siitä että hääkengät (tai solmio tai korvakorut tai…) ovatkin unohtuneet kotiin.

Juhlapaikalla

Myös juhlapaikka voi olla todella hyvä vaihtoehto. Useissa juhlapaikoissa on erillisiä tiloja, joten morsian ja sulhanen voi ehkä molemmat valmistautua siellä näkemättä silti toisiaan. Tällaisista tiloista on hyvä kysellä juhlapaikan yhteyshenkilöltä kun tilaan käy tutustumassa. Juhlapaikan vuokraan kuuluu usein myös näiden muiden tilojen kuin itse juhlasalin käyttö, joten ylimääräisiä kustannuksia ei aiheutune muuten, kuin jos kampaajan ja meikkaajan haluaa juhlapaikalle.

Useassa kirkossa on morsiushuone. joka on hääparin käytössä juuri ennen vihkimistä. Hääpukuun pukeutumiseen on kuitenkin hyvä varata reilusti aikaa, joten morsiushuonetta ei välttämättä voi varata käyttöönsä paria tuntia ennen vihkimistä. Morsiushuoneessa onnistuu vain viime hetken meikin ja kampauksen viimeistely.

Muistamiset

Ilahduta juhlaparia kukkalähetyksellä

Yllätä ja ilahduta tuoretta kihlaparia tai hääparia kukkalähetyksellä. Kukkakimpun lisäksi vaihtoehtoina esimerkiksi suklaasydänrasia tai shampanjatryffelirasia kukkakoristein.